Leem Ibiza stijl in woning Borne.

We gaan nu snel starten met een heel mooi project in Borne, waar een woning helemaal in leem wordt afgewerkt, Alle wanden en plafonds worden met bruinleem (basisleem) en kleurleem (leemfinish) afgewerkt. De wens van de opdrachtgevers!, Ibiza uitstraling

Na de oplevering van je nieuwbouwwoning moet je vaak nog flink aan de bak om jouw nieuwe huis bewoonbaar te krijgen, Ben je geintereseerd in een leem of kalk afwerking in je nieuwe huis, dan ben je bij Ecowonen aan een het goede adres.

Je kent het vast wel, Je wordt uitgenodigd bij vrienden om het nieuwe huis te komen bekijken, Alles is netjes ingericht en afgewerkt, de plafonds mooi en de wanden strak, maar als je elkaar hoort praten in de woonkamer, heb je veel last van de akoestiek, De harde materialen die tegenwoordig in nieuwe huizen wordt gebruikt zorgen voor een slechte akoestiek . De bewoners merken zo al snel dat in de keuken annex woonkamer de akoestiek zo slecht was dat wanneer de kinderen speelden het voeren van gesprekken of het lezen van een krant of boek, nagenoeg onmogelijk was.

Wist je dat natuurlijke materialen in je nieuwe woning veel voordelen hebben?

Een bewuste manier van leven gaat prima samen met comfortabele en stijlvol interieur zonder afbreuk te doen aan de manier waarop we leven, Er is ondertussen een groot aantal cradle to cradle, ecologische, biobased en natuurlijke materialen in omloop op het gebied om een nieuw en modern interieur kunt creëren. Mocht je dat via ons niet kunnen vinden dan bieden we het best mogelijke alternatief aan.

Tegenwoordig zijn nieuwbouw woningen vaak met koude harde materialen in elkaar gezet, betonnen wanden en plafonds met een spack gespoten plafond, wie wil daar nu in wonen, als er zoveel fijne en natuurlijke materialen op de markt zijn, dan kies je toch niet voor plastic, Toch?

Waar moet je op letten in een nieuwbouw woning ?

Er komt tijdens het bouwen veel vocht in de woning, Een nieuwbouwhuis wordt in fases gebouwd, waardoor de verschillende verdiepingen en muren tijdens de bouw in aanraking komen met regen en vocht. Daarnaast zit er vocht in bouwmaterialen, zoals beton. Als het huis eenmaal af is, zit veel van dit vocht nog in de wanden, vloeren en plafonds. In een gemiddeld nieuwbouwhuis gaat het om zo’n 3.000 tot 4.000 liter!

Wij proberen de zwakste gedeeltes van een woning die deze beweging niet aan kunnen te versterken met wapeningsgaas. Dit hoeft niet perse de hoeken te zijn, ook een stookprotocol van vloerverwarming kan bijdragen aan scheurvorming, de hoge temperatuur van +/- 45c  heeft invloed op de gelijkmatige droging van de leemafwerking

Zal het vochtgehalte aanzienlijk lager zijn of nul het stro moet echter wel droog blijven tijdens de bouw en gedurende de levensduur van het object, dus een goed ontwerp en een goede constructie zijn van groot belang. Zo kiest men meestal voor een watervaste kalkpleister voor de buitenmuren, maar een afwerking met bijvoorbeeld hout kan ook.

Geef jezelf de tijd, Haastige spoed…

Is zelden goed, zei mijn Oma altijd. In deze samenleving waarin alles snel moet gebeuren is Slow Building wel een vreemde eend in de bijt, toch is het een heel belangrijke en verstandige keus voor jou als bewoner om je tempo aan te passen in een moderne nieuwbouw woning.

Leem en kalk hebben bijzondere eigenschappen maar willen ook op een correcte manier worden aangebracht.

Naast een stabiele vochthuishouding en een aangenaam klimaat draagt leem bij aan een betere akoestiek. Leemstuc dempt het geluid in geringe mate Dit is een bijzonder fijne eigenschap in hoge, open ruimtes en in veel nieuwbouw. Daar is door betonnen vloeren, plafonds en wanden in combinatie met veel glas de akoestiek vaak slecht. Leemstuc kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren daarvan. Leem heeft een eigen tekening per vierkante meter en is anders dan bijvoorbeeld een chemische spachtelputz of latex, Leem kan een bontere tekening hebben ook naargelang de manier van opbrengen, de hand van de meester, maar zelfs de warmte en luchtvochtigheid van het moment spelen mee bij het eindresultaat.

Renovatie van woningen

Het 9%-tarief voor het isoleren, schilderen, stukadoren, behangen en schoonmaken geldt alleen als het om een woning gaat. Dat wil zeggen: als die is bestemd voor permanente bewoning door particulieren. Hieronder vallen:

woningen die tijdelijk leeg staan

aanleunwoningen bij verzorgings- en verpleeginstellingende ruimten in bejaarden-, verpleeg- en verzorgingsinstellingen die ter beschikking staan van de bewoners

gemeenschappelijke ruimtes in gebouwen die door meer mensen bewoond worden

studentenwoningen

kloosters voor zover die in gebruik zijn voor permanente bewoning

een tweede woning die permanent bewoond mag worden

woonboten en woonwagens

Hierbij gelden de voorwaarden dat de woonboot of woonwagen aangesloten moet zijn op voorzieningen, zoals gas, water en licht bestemd is voor permanente bewoning door particulieren uitsluitend bestemd is om duurzaam op 1 bepaalde plek te gebruiken als woning

Enthousiast over onze werkwijze?

Neem kontakt met ons op, Bel met Peter van Hemert op 06-15429978 of stuur een e-mail naar info@ecowonen.net

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?