Leemstuc in woning Apeldoorn

Start van de werkzaamheden in een ogenschijnlijk doorsnee woning in Apeldoorn, Maar schijn bedriegt, dit is een waar paradijs als het klaar is! De Leem die we gaan inbrengen heeft als prettige eigenschap dat het uw binnenklimaat beïnvloedt door het opnemen van vocht uit de lucht als het vochtig is, en het vrijgeven van vocht als de lucht droog is

We gaan in deze woning de huiskamer voorzien van 1200 kg ‘base’, ook wel basisleem of bruinleem genoemd, we kunnen ongeveer 60m2 wand berapen met bruinleem in een dikte van 1 -1,2 cm,  Deze aard vochtige basisleem is een eén- of meerlagig basispleister voor binnen. en kan manueel of machinaal aangebracht worden op metselwerken of andere massieve bouwelementen, op lichte leemstenen, op rietmatten, op houtvezelplaten. maar is ook bruikbaar voor bepleisteren van leemplaten binnen.

Daarna gaan we als de basisleem droog is het plafond en alle wanden afwerken met een kleurleem of wel leemfinish genoemd.

Leemfinish of ook wel kleurleem genoemd is een 100% natuurlijke afwerking

Leemfinish kan worden aangebracht op een droge, stofvrije, vlakke en ruwe ondergrond zonder kieren en gaten. De leemfinish wordt in een dunne laag van 2-3 mm aangebracht. Als ondergrond is basisleem zeer geschikt maar ook bouwplaten waarvan de naden zijn afgewerkt of gepleisterde muren of plafond die stabiel zijn. Gladde ondergronden moeten altijd worden voorbehandeld met een voorstrijkmiddel. Zie bij elk product de handleiding voor instructies en technische gegevens

Mooie leemfinish die we graag verwerken is onder andere die van Tierrafino of Claytec, deze moderne leemfinish is gebonden met cellulose of zetmeel en benaderen de hardheid van gips.

Leempleisters lossen op in water. Ze binden niet chemisch (zoals bijv. cement) maar harden door droging. Oppervlakken kunnen daardoor gedurende langere tijd en zonder tijdsdruk bewerkt worden. Dat de leem oplost in water betekent ook dat men het steeds weer kan hergebruiken. Afval is er niet. Ook is leem onschadelijk voor de huid. Vanwege de uitstekende cohesie en de goede vorm baarheid laat leem zich eenvoudig bewerken, modelleren en aanbrengen.

Leem is een low-energy bouwstof, en het gebruik ervan verduurzaamt bouwprocessen. Dankzij de zorgvuldige selectie van grondstoffen en de doorontwikkelde mengtechnieken voldoen Leem producten aan de allerlaatste eisen. Dit gebeurt allemaal zonder energieverslindende processen zoals branden. Afval bestaat niet, leem is puur natuur.

Wil je graag een offerte of heb je interesse in advies over leemstuc afwerking.

Stuur een e-mail naar info@ecowonen.net of bel met Peter van Hemert op 06-154.299.78

Direct advies

 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?