Leemwerk in Eck en Wiel

Blij dat we gevraagd zijn om mee te helpen de plannen te realiseren van het Rentmeestershuis in Eck en Wiel. Natuurlijk met de leem bouwstoffen van Claytec. waar we de het leemwerk met basisleem en Yosima leemdesign van gaan uitvoeren. Bouwen met hout is al lang relevant in termen van ontwerp en ecologie. Nergens kun je jezelf, individualiteit en milieu bewustzijn uitdrukken en samenvoegen zoals hier

Opbouw van houtvezelplaat met basisleem en kleurleem, kleurleem afwerrking, stampleem objecten en wanden, witte basisleem als afwerking, een leem terrazzo vloer. Waar je vroeger op maar een manier je leem kon afwerken.  Kan je tegenwoordig met de moderne leem bouwstoffen van nu op veel manieren je wanden, vloeren en plafonds afwerken met leemstuc.

Natuurlijk materiaal

Omdat een leempleister uit natuurlijke grondstoffen bestaat, is het best lastig om daar een stevige stucmortel uit te maken. Er is goed over nagedacht welke grondstoffen nu het beste werken naast  klei, silt en marmerpoeder, en zijn tot wonderbaarlijke resultaten gekomen. Leempleisters die ontzettend stevig zijn en in allerlei stucturen verwerkt kunnen worden.

Leempleisters worden alleen gemaakt van natuurlijke en niet-schadelijke materialen. Het handhaaft een goed microklimaat in gebouwen, stoot geen vluchtige organische stoffen uit, neutraliseert geuren en accumuleert warmte. leem is een antistatisch materiaal, trekt dus geen stof aan en is bestand tegen schimmelvorming.

Hout en leem een bijzondere combinatie

Leem heeft een bijzondere band met houten constructies, Een goed voorbeeld hiervan is natuurlijk  het vakwerk bouwen, zoals ze in Limburg en delen van Drenthe nog doen. Bouwen met hout is al lang relevant in termen van ontwerp en ecologie. Nergens kun je jezelf, je en milieubewustzijn uitdrukken samenvoegen zoals hier. Dit zijn de raakvlakken die de houtconstructie met de Verbind bouwmateriaal klei. De combinatie van constructieve prestaties van het hout met de vrije vorm baarheid en de schoonheid van het aarde bouwmateriaal klei biedt spanning en harmonie. Leem biedt perfecte kleitechnieken voor houtconstructies en bouwmaterialen voor aarde, zowel voor ecologische wandconstructie als voor elegante afwerking met klei design oppervlakken

Stoere leem

Moderne leempleisters kenmerken zich door de brede gebruiksmogelijkheden en spelen in op de decoratietrends van tegenwoordig. Met dit stoere materiaal kunnen we inmiddels heel veel uitvoeringen voor je realiseren, Van Woningen tot Kantoren, Boerderijen, Kerken, Horeca en Ziekenhuizen

bekijk projecten

Leemstuc aanbrengen in je interieur

Heeft dus veel voordelen. Tegenwoordig wordt leem op meerdere manieren als bouwmateriaal gebruikt. In de vorm van leemstuc, als aangestampte leem (stampleem) en in de vorm van stenen (leemstenen’. De dunnere lagen kleurleem, (ook wel leemfinish genoemd) kunnen met hulp van een hechtprimer rechtstreeks worden aangebracht op bijvoorbeeld gipsplaten, fermacell of gestucte wanden met bijvoorbeeld spack of spachtelputs.

Maar het is natuurlijk het allerfijnste wanneer je je woning eerst voorziet van een dikkere laag bruinleem (basisleem), deze laag zorgt eigenlijk voor de accumulerende en vocht regulerende  eigenschappen in je huis. In de leefomgeving waar je het meeste bent (de slaapkamers en de woonkamer) adviseren we dan ook eerst een 1,5 cm bruinleem op de wanden. Daarna kunnen we met kleurleem alles afwerken.

Leem Assortiment van Claytec

  • Witte Basisleem
  • Kleurleem Grof
  • Yosima Designleem
  • Yosima Leem spachtel
  • Claytec San Remo
  • Basisleem aardvochtig
  • Hechtleem

Leem

Als modern bouwmateriaal

Leemafwerking levert een belangrijke bijdrage aan een gezond binnenklimaat van kantoor-,woon- en werkruimten dankzij de natuurlijke vocht regulerende eigenschappen. Bovendien verzacht leem de harde en zakelijke uitstraling
van beton, verbeterd het de akoestiek en geeft het je interieur een natuurlijke en warme uitstraling

Ook hebben we de IJsselleem kleuren beschikbaar, Dit zijn prachtige typische Achterhoekse leemkleuren in Yosima Designstuc van Claytec. Het gebruik van uitsluitend natuur zuivere ingrediënten met uitstekende verwerkingskwaliteit verbind leemtraditie met hedendaags duurzaam bouwen volgens de huidige bouwstandaarden.

We komen graag bij je langs

Om je kennis te laten maken met leemstuc  Door middel van kleurstalen en brochures die we kunnen meenemen heb je een behoorlijk beeld van wat leem voor uitstraling heeft. Ook kan je komen kijken op een lopend project, of een project wat is afgerond. We kunnen hier afspraken over maken

Zowel basisleem als kleurleem kunnen we handmatig en machinaal verwerken, dat ligt een beetje aan de omvang van het project, Een groot aantal vierkante meters maakt het rendabel om met de leemspuit te werken.

Leem heeft een eigen tekening per vierkante meter en is anders dan bijvoorbeeld een chemische spachtelputs of latex. Leem kan een bontere tekening hebben ook naargelang de manier van opbrengen, de hand van de meester, maar zelfs de warmte en luchtvochtigheid van het moment spelen mee bij het eindresultaat.

Interesse?

Start je leem project met ons.

Werken met leem in je woning valt nog steeds binnen het 9% BTW tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar.

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Bel direct
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?