Stuc & Staff producten

stucstaff_ecowonen

Stuc & Staff is een productieatelier dat afwerkingspleisters samenstelt van leem en kalk en daar de mooiste kleuren voor ontwerpt. Stuc & Staff staat voor duurzame, tijdloze en kwalitatieve afwerkingsproducten vervaardigd uit natuurzuivere grondstoffen. Deze materialen sluiten naadloos aan bij de hedendaagse bouwtoepassingen en worden vooral gebruikt voor het bekleden van vloeren, muren, badkamers, gevels..

Als oprichter en creator is Bernard de drijvende kracht achter het bedrijf. Hij heeft zijn handen vol aan het ontwikkelen van nieuwe producten, het managen van het bedrijf en het organiseren van workshops.

Natuurlijke wandbedekking is erg ecologisch en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat: ze absorbeert de luchtvochtigheid en houdt ze constant.

Daarnaast heb je veel keuze wat betreft de materiaalsamenstelling. Het pleister- werk kan uit verschillende materies bestaan. De meest voorkomende optie is op basis van luchtkalk. Een duurzame investering die onderhoudsvriendelijk is maar het best aangebracht wordt door een vakman. Daarnaast kun je ook voor een afwerking op leembasis kiezen. Die is gemakkelijker aan te brengen en treedt ook op als natuurlijke vochtregulator. Echter, oppervlakken die veel in aanraking met water komen, bepleister je het best niet met deze materie.’ Wandbedekking op basis van natuur- materialen is tenslotte niet alleen goed voor een warme sfeer, maar biedt ook op esthetisch vlak enkele voordelen volgens Bernard

Mensen denken vaak dat de keuzes beperkt zijn, maar er is tegenwoordig een breed kleurenassortiment. Je hoeft je dus allang niet meer te beperken tot het typische hammam-beige.’ Net zoals bij veel minerale samenstellingen, is onderhoud bij natuurbepleistering gebaat. ‘Om een goede bescherming en waterdichting te garanderen, moet je de wanden regelmatig behandelen. Dat kan ook op verschillende manieren: met een Marseillezeep (Marius Fabre), een wasemulsie, of een natuursteenzeep (Akemi).’ stelt Bernard.

” een veelvoud aan kalkproducten, de specialist in bouwmaterialen van kalk en leem “

Leem en kalkproducten

Omdat een leempleister en kalkpleister uit natuurlijke grondstoffen bestaat, is het best lastig om daar een stevige stucmortel uit te maken. Er is goed over nagedacht welke grondstoffen nu het beste werken naast  klei, silt en marmerpoeder, en zijn tot wonderbaarlijke resultaten gekomen. pleisters die ontzettend stevig zijn en in allerlei structuren verwerkt kunnen worden.

Deze pleisters worden alleen gemaakt van natuurlijke en niet-schadelijke materialen. Het handhaaft een goed microklimaat in gebouwen, stoot geen vluchtige organische stoffen uit, neutraliseert geuren en accumuleert warmte. leem is een antistatisch materiaal, trekt dus geen stof aan en is bestand tegen schimmelvorming.
Moderne interieurs

Moderne veelal duurzame woningen willen ook vaak een modern interieur. Met leemafwerking kunnen we aan deze vraag voldoen door bijvoorbeeld het leem te glad te pleisteren, grof te sponsen of meerdere kleuren door elkaar te gebruiken.

veelvoud aan kennis

Moderne leempleisters kenmerken zich door de brede gebruiksmogelijkheden en spelen in op de decoratietrends van tegenwoordig. Het is mogelijk om glanzend of mat marmer, gepolijste steen of zelfs betonlook te verkrijgen voor muuroppervlakken. Wij kunnen alle technieken voor je uitvoeren

meer over Stuc & Staff

De producten

  • Stuc Clay

    Is een samenstelling van zorgvuldig geselecteerde zand- en ongebrande kleisoorten, pigmenten en mineralen, waarmee een hoogwaardige leempleister wordt gemaakt. Het is een dampopen (ademende) en daardoor gezonde afwerkingslaag. Leem behoort tot een van de duurzaamste materialen, omdat het recyclebaar, composteerbaar en bovendien steeds opnieuw herbruikbaar is. STUC CLAY is een 100% natuurlijk materiaal en bevat geen synthetische of andere giftige bestanddelen. Het draagt bij aan een gezond en leefbaar binnenklimaat, omdat het vocht- en temperatuurregulerend is. De texturen en kleurtonen eigen aan leem vormen vaak de doorslaggevende reden en zijn dan ook met geen enkel ander materiaal te imiteren.

    Leem en andere natuurlijke materialen, zoals kalkmortel, werden doorheen de menselijke geschiedenis overal ter wereld op uiteenlopende manieren toegepast als bouwmateriaal voor architecturale doeleinden. Desondanks zijn veel van deze technieken en materialen in de loop der tijd verloren gegaan. De positieve impact op de mens en zijn omgeving, evenals de praktische eigenschappen, maken deze materialen uiterst geschikt voor diverse projecten, variërend van residentiële woningen, retail spaces, hotels, restaurants en publieke ruimtes…

Stuc Stone

Wat STUC STONE onderscheidt van traditionele stucco of tadelakt is het feit dat het eenvoudiger is om mee te werken. Het kan worden aangebracht in twee of drie lagen, waardoor een subliem oppervlak ontstaat dat geschikt is voor binnentoepassingen. Denk hierbij aan waterafstotende badkamerwanden met een tadelakt-look of een accentmuur in de woonkamer. Met STUC STONE zijn er veel mogelijkheden om een decoratieve en duurzame afwerking te realiseren.

De oorsprong van STUC STONE ligt in de Italiaanse stucco’s en Marokkaanse tadelakt, twee historische toepassingen van kalk die hun waarde al lang hebben bewezen. Deze traditionele technieken worden vaak gebruikt voor het afwerken van wanden en oppervlakken, waarbij een glad en glanzend effect wordt gecreëerd.

STUC STONE is een droge voorgemengde mineraalpleister die is samengesteld op basis van natuurzuivere luchtkalk, ook wel hydraatkalk genoemd. Door de toevoeging van pouzzolanen krijgt de kalk een licht hydraulisch karakter, wat betekent dat het uithardingsproces plaatsvindt door zowel de reactie met water als met lucht.

Kalei

KALEI is een tijdloze schoonheid, een eeuwenoude techniek die voornamelijk wordt toegepast op bakstenen ondergronden. Deze authentieke methode is ideaal voor het verfijnd afwerken van gevels en betonnen schuttingen, waarbij duurzaamheid en degelijkheid centraal staan.

Na het kaleien krijgt de muur een zachte textuur met een lichte korrel en prachtige nuances, kenmerkend voor een kalkafwerking. Het resultaat is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook functioneel, aangezien de gekaleide muur goed beschermd is. Hoewel kalei niet waterdicht is, biedt het voldoende waterafstoting, als een extra jas voor je gevel.

Voor wie op zoek is naar een nog krachtigere bescherming, evenals weerstand tegen vervuiling, is schilderen met silicaatverf een uitstekende optie. Dit is vooral aan te raden als je kiest voor felle of donkere kleuren, waarbij de esthetiek van de muur behouden blijft.

De Kleuren

Kom kijken in de studio

Om je kennis te laten maken met leemstuc  Door middel van kleurstalen en brochures die we kunnen meenemen heb je een behoorlijk beeld van wat leem voor uitstraling heeft. Ook kan je komen kijken op een lopend project, of een project wat is afgerond. Je kan ook komen kijken in de studio in Deventer

Zowel basisleem als kleurleem kunnen we handmatig en machinaal verwerken, dat ligt een beetje aan de grote van het project, Een groot aantal vierkante meters maakt het rendabel om met de leemspuit te werken.

Leem heeft een eigen tekening per vierkante meter en is anders dan bijvoorbeeld een chemische spachtelputs of latex. Leem kan een bontere tekening hebben ook naargelang de manier van opbrengen, de hand van de meester, maar zelfs de warmte en luchtvochtigheid van het moment spelen mee bij het eindresultaat.

Interesse?

Start je Stuc & Staff project met ons.

Werken met leem in je woning valt nog steeds binnen het 9% BTW tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar.

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Bel direct
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?