Witte Basisleem in Winterswijk

Weer een leuke opdracht gekregen met Witte basisleem afwerking, deze keer in de verbouwde deel van een boerderij in Winterswijk. De nieuwe witte basisleem is erg sjiek en is een natuur bouwleem met als samenstelling witte leem- en kleisoorten, gewassen zand met gemengde korrel 0-2 mm, vezels van gerstestro tot 10 mm en cellulosevezels.

Nu weet je de samenstelling, maar weet je ook hoe het eruit ziet?

Origineel is de witte basisleem is ontwikkeld om het project Oogenlust in Eersel mee af te werken, Hier had de architect een idee bij toen in 2013, bloemist en interieurstylist Marcel van Dijk zijn nieuwe bedrijfspand op domein Oogenlust in Eersel opende.

Bij de keuze voor een interieurafwerking van het gebouw werd samen met een leemproducent uit Duitsland gezocht naar een robuuste uitstraling met de kleur kiezelgrijs die ook nog voldoende sterk zou zijn. De witte leem en klei is net wat harder dan de gewone bruinleem.

Witte basisleem voelt wat ruig aan!,

Dat kan door het niveau van afwerking komen, ook deze witte basisleem is redelijk glad af te werken, je ziet wel de korrel structuur, maar we kunnen het ook erg grof of zelfs met een patroon afwerken.

Er zijn veel mogelijkheden om het leem af te werken, hou er wel rekening mee dat het uiteindelijk een zachtere afwerking is dan bijvoorbeeld Gips.

Raapwerk

Een raaplaag aanbrengen wil zeggen, een laag stuc dikker dan 1cm om een wand uit te vlakken en recht te maken. basisleem is dus een raapmortel. Omdat de basis leem wordt gebruikt als ondergrond is de kleur soms verschillend : soms is de leem wat donker en soms wat licht. Dat geeft niet, want over de bruine basisleem komt toch nog een afwerkingslaag van leemfinish of leemverf met een mooie natuurlijke kleur.

Met de witte basisleem heb je dus een raap en kleurleem afwerking in een. En de kleurleem laag niet meer nodig. Dat spaart kosten. Je moet alleen wel de witte kleuren van Claytec of Tierrafino mooi vinden

witte basisleem

Ondergrond

Leem kan op ieder dragende ondergrond worden aangebracht, zoals baksteen, porisosteen, kalkhennepwanden, strobalen en beton. Leem hecht zich dus uitstekend maar op gladde en geverfde ondergronden moet er eerst worden voorgestreken met een hechtprimer of worden voorgezet met een laag hechtleem. Op houten plaatmateriaal kan geen leem worden toegepast, u zult dit eerst moeten vervangen door bijvoorbeeld gipsplaat, Gutex.

Wil je meer weten over de mogelijkheden met witte basisleem in je interieur, neem dan kontakt met ons op.

Waarom?

  • Een zeer gunstige projectprijs gegarandeerd
  • Goede doorlooptijd
  • Garantie op het werk
  • Inkoopprijs van de witte basisleem tegen scherp tarief

Offerte

Stuur een mail naar info@ecowonen.net of neem telefonisch kontakt met ons op

Telefoon 0575-779.729 of mobiel 06-154.299.78

WIL IK OOK

 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?