Tierrafino Leemproducten

Je mag best zeggen, dat door de bezielende visie en het doorzettingsvermogen van Carl Giskes, Het verbouwen met leem en de introductie van leemproducten in Nederland op de kaart is gezet. In eerste instantie door Leembouw Nederland, wat later in Tierrafino is veranderd. Nu is Tierrafino marktleider en boegbeeld in Nederland met een veelvoud aan fijne leemproducten waar we graag mee werken

In 1977 kwam Carl Giskes terug van een zeven jaar durende reis door Afrika, waar hij de lemen huizen leerde kennen. De stad Djenné (Mali) aanschouwde hij in grote bewondering. In 1981 begon Giskes in Duitsland huizen te stukadoren met leem ‘We hadden witte, gele en rode leem gemaakt.’ Er kwam meer vraag en terug van zijn wereldreis besloot Carl Giskes het bouwen met leem in Nederland te introduceren.

Onder de merknaam Tierrafino bracht hij organische, milieuvriendelijke stucco’s, verven en andere producten van leem op de markt. De grondstoffen komen uit Europese klei- en zandgroeven. En de kleuren vertonen alle een aardse gloed. Zo krijgt een oeroud product een moderne toepassing. Met Tierrafino wil Carl een bijdrage leveren aan een mooie, gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving waar mensen zich echt thuis voelen.

Waar je vroeger op maar een manier je leem kon afwerken.  Kan je tegenwoordig met de moderne leem bouwstoffen van nu op veel manieren je wanden, vloeren en plafonds afwerken met leemstuc.  Niets te nadelen natuurlijk over de prachtige leemwanden die je kan maken door deze te sponsen, Moderner tijden vragen om meer eigentijdse oplossingen.

Het warme gevoel dat je hebt als je in klei leeft, in de zogenaamde ‘Derde Wereld’, ervaar je niet in het Westen” – Carl Giskes

Leemproducten

Omdat een leempleister uit natuurlijke grondstoffen bestaat, is het best lastig om daar een stevige stucmortel uit te maken. Er is goed over nagedacht welke grondstoffen nu het beste werken naast  klei, silt en marmerpoeder, en zijn tot wonderbaarlijke resultaten gekomen. Leempleisters die ontzettend stevig zijn en in allerlei structuren verwerkt kunnen worden.

Leempleisters worden alleen gemaakt van natuurlijke en niet-schadelijke materialen. Het handhaaft een goed microklimaat in gebouwen, stoot geen vluchtige organische stoffen uit, neutraliseert geuren en accumuleert warmte. leem is een antistatisch materiaal, trekt dus geen stof aan en is bestand tegen schimmelvorming.
Moderne interieurs

Moderne veelal duurzame woningen willen ook vaak een modern interieur. Met leemafwerking kunnen we aan deze vraag voldoen door bijvoorbeeld het leem te glad te pleisteren, grof te sponsen of meerdere kleuren door elkaar te gebruiken.

kleurrijke leem

Moderne leempleisters kenmerken zich door de brede gebruiksmogelijkheden en spelen in op de decoratietrends van tegenwoordig. Het is mogelijk om glanzend of mat marmer, gepolijste steen of zelfs betonlook te verkrijgen voor muuroppervlakken. Wij kunnen alle technieken voor je uitvoeren

bekijk projecten
Tadelakt Stone

Leemstuc aanbrengen in je interieur

Heeft dus veel voordelen. Tegenwoordig wordt leem op meerdere manieren als bouwmateriaal gebruikt. In de vorm van leemstuc, als aangestampte leem (stampleem) en in de vorm van stenen (leemstenen’. De dunnere lagen kleurleem, (ook wel leemfinish genoemd) kunnen met hulp van een hechtprimer rechtstreeks worden aangebracht op bijvoorbeeld gipsplaten, fermacell of gestucte wanden met bijvoorbeeld spack of spachtelputs.

Maar het is natuurlijk het allerfijnste wanneer je je woning eerst voorziet van een dikkere laag bruinleem (basisleem), deze laag zorgt eigenlijk voor de accumulerende en vocht regulerende  eigenschappen in je huis. In de leefomgeving waar je het meeste bent (de slaapkamers en de woonkamer) adviseren we dan ook eerst een 1,5 cm bruinleem op de wanden. Daarna kunnen we met kleurleem alles afwerken.

Assortiment

  • Witte Basisleem – De Witte basisleem voor het aanbrengen van de raap laag en eventuele eindafwerking
  • Kleurleem Duro – Tierrafino Duro is een natuurlijke, harde en natuur-echte fijnleemstuc voor een strakke en stootvaste wandafwerking op kleur
  • Leemfinish – Tierrafino Finish leemstuc is een natuurlijke wandafwerking ontwikkeld voor het afwerken en verfraaien van binnenmuren.
  • Tadelakt Stone – Tadelakt is een waterafstotende stuc op basis van kalk, die binnen en buiten toepasbaar is.
  • Paint – Is een 100% natuurlijke muurverf. De prachtige leemverf is licht vochtregulerend  verkrijgbaar met en zonder structuur

Leem

Leemafwerking levert een belangrijke bijdrage aan een gezond binnenklimaat van kantoor-,woon- en werkruimten dankzij de natuurlijke vocht regulerende eigenschappen. Bovendien verzacht leem de harde en zakelijke uitstraling
van beton, verbeterd het de akoestiek en geeft het je interieur een natuurlijke en warme uitstraling.

Het gebruik van uitsluitend natuur zuivere ingrediënten met uitstekende verwerkingskwaliteit verbind leemtraditie met hedendaags duurzaam bouwen volgens de huidige bouwstandaarden.

We komen graag bij je langs

Om je kennis te laten maken met leemstuc  Door middel van kleurstalen en brochures die we kunnen meenemen heb je een behoorlijk beeld van wat leem voor uitstraling heeft. Ook kan je komen kijken op een lopend project, of een project wat is afgerond.

Zowel basisleem als kleurleem kunnen we handmatig en machinaal verwerken, dat ligt een beetje aan de grote van het project, Een groot aantal vierkante meters maakt het rendabel om met de leemspuit te werken.

Leem heeft een eigen tekening per vierkante meter en is anders dan bijvoorbeeld een chemische spachtelputs of latex. Leem kan een bontere tekening hebben ook naargelang de manier van opbrengen, de hand van de meester, maar zelfs de warmte en luchtvochtigheid van het moment spelen mee bij het eindresultaat.

Interesse?

Start je leem project met ons.

Werken met leem in je woning valt nog steeds binnen het 9% BTW tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar.

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Bel direct
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?